Знахідки тернопільських археологів

 
Ответить       Самое интересное -> Violity -> Новости Украины
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Оценка поста:0
СообщениеДобавлено: Sat Apr 23, 2016 00:09:36    Заголовок сообщения: Знахідки тернопільських археологів Ответить с цитатой

Під час розкопок на територіі міста Тернопіль місцевими археологами була знайдена давня зброя, посуд і прикраси. Ці предмети давнини можна побачити на виставці «Археологічні дослідження в 2015 році» в експозиції обласного краєзнавчого музею, яка триватиме до 4 травня.



Серед експонатів представлені матеріали культури шнурової кераміки, комарівської, вельбарської і давноруської культур. Однак значна кількість знахідок — ритуальні горщики, прикраси, побутовий посуд — це все ж таки вироби комарівської культури.



Окрім того, на виставці можна побачити знахідки з досліджень території двору Теребовлянського замку. «Там ми зафіксували об’єкти шнурової кераміки трипільської культури, давноруські об’єкти», — зазначила директор обласної комунальної інспекції охорони пам'яток історії та культури Марина Ягодинська. Це були монети, ядра, мушкетні кулі та наконечники стріл для арбалетів.



Загалом представлені знахідки були умовно розділені на три частини за місцями їх знаходження: з села Кордишів Шумського району – багатошарового могильника, території двору Теребовлянського замку та Гусятинщини. Ця інформація відображалася за допомогою банерів, крім останнього, знахідки якої знаходяться ще на реставрації.



















Джерело: m.20minut.ua
Вернуться к началу
Профиль Профиль VIOLITY
Показать сообщения:   
Новая тема    Ответить       Самое интересное -> Violity -> Новости Украины Часовой пояс: GMT + 2
Страница 1 из 1

 
Перейти:  
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете вкладывать файлы
Вы не можете скачивать файлы