Дивовижні підводні міста

 
Ответить       Самое интересное -> Violity -> Полезная информация
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Оценка поста:+2
СообщениеДобавлено: Wed May 04, 2016 17:47:45    Заголовок сообщения: Дивовижні підводні міста Ответить с цитатой

Протягом століть люди жили в печерах і на скелях, на деревах і в пустелях. Майже всюди, але під водою вони опиянются частіше за все за велінням долі.

Необхідно лише згадати легенду про Атлантиду, велике місто, яке колись занурилося в океан. Відомо, що до сьогодення воно так і не знайдено, хоча безперчних доказів самого його існування також немає.
Однак існують інші гідрополіси, тобто підводні поселення.

Дварка, Камбейська затока, Індія



Стародавнє місто бога Крішни колись вважалося міфом. Розкопки проводилися тут з 1983 року, і руїни, виявлені в 2000 році, вдихнули життя в цей старий індійський переказ.

Легенда свідчить, що Крішна був господарем цього міста, де було 70 тисяч палаців з золота, срібла та інших дорогоцінних металів. Місто процвітало, але після смерті Крішни Дварка нібито потонув в морі. Вважається, що древнє місто було зруйноване хвилями і опускалося на дно моря шість разів, а сучасне місто – сьоме, побудоване на цій території. Руїни розташовані на глибині 40 метрів під водою в бухті сучасного міста Дварка, одного з найстаріших в Індії.

Порт-Ройал, Ямайка



Колись це місто було знамените на весь світ піратами, повіями, випивкою і нестримними нічними веселощами, його називали “найбруднішим і гріховним містом на землі”. У червні 1692 року землетрус силою 7,5 балів і гігантська хвиля цунамі майже начисто знесли з лиця землі Порт-Ройал, який пішов під воду, несучи з собою життя двох тисяч жителів. У наступні роки після катастрофи Порт-Ройал продовжував занурюватися під воду, і більша його частина знаходиться на глибині 13 м під поверхнею океану.

Піраміди Йонагуни, Японія



До сих пір фахівці сперечаються з приводу того, чи створений пам’ятник Йонагуни, що недалеко від узбережжя Японії, людиною або ж є природним феноменом. Піраміда підноситься на 76 метрів над морським дном. Мегалот був виявлений в 1995 році абсолютно випадково дайвером-любителем, коли він відхилився від допустимих меж під час занурення біля берегів Окінави.

Левине місто під озером Цяньдаоху, Китай



Назване найбільш вражаючим підводним містом в світі, Левине місто в Китаї, і справді, неймовірно красиве. Воно було побудовано в епоху Східної династії Хань і по площі дорівнювало 62 футбольним полям. Сьогодні місто знаходиться на глибині 25-40 метрів під поверхнею Озера Тисячі Островів, штучного водоймища, створеного в 1950 для спорудження греблі.

Палац Клеопатри, Олександрія, Єгипет



Біля берегів Олександрії знаходиться передбачуваний палац Клеопатри, цариці стародавнього Єгипту. Команда підводних археологів під керівництвом француза Франка Годьо почала розкопки цього древнього міста, звідки Клеопатра, остання цариця з роду Птолемеїв, правила Єгиптом. Вважається, що руїни виявилися під водою в результаті землетрусу понад півтори тисячі років тому.

Джерело: lovelylife.in.ua
Вернуться к началу
Профиль Профиль VIOLITY
Unesko


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 18.09.2014
Сообщения: 366


СообщениеДобавлено: Fri Jul 15, 2016 13:37:52    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Можно обделаться от счастья.
Вернуться к началу
Профиль Профиль VIOLITY
Показать сообщения:   
Новая тема    Ответить       Самое интересное -> Violity -> Полезная информация Часовой пояс: GMT + 2
Страница 1 из 1

 
Перейти:  
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете вкладывать файлы
Вы не можете скачивать файлы