Скарбошукачі на Пліснеську

 
Новая тема    Ответить       Список форумов Виолити - Антиквариат -> Заметки из прессы
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Оценка поста:0
Пулемётчик


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 19.05.2010
Сообщения: 1838


СообщениеДобавлено: Sun May 27, 2018 14:37:37    Заголовок сообщения: Скарбошукачі на Пліснеську Ответить с цитатой

20 травня 2018 року, трапився неприємний інцидент на території Історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ». А саме нашими співробітниками був виявлений та зафіксований факт незаконних пошукових робіт на території пам’ятки археології національного значення “Городище літописного міста Пліснеськ” (ох.№130011-Н) поблизу дитинця літописного городиша. Аналогічні сліди такої пошукової діяльності простежено і на курганному могильнику (ох.№130012-Н). Під час подальшого обстеження території Володимир Шелеп, директор заповідника, натрапив на невідомого чоловіка, який копав яму та використовував металодетектор.

Під час розмови з ним виявилося, що він приїхав на автомобілі, однак на вимогу зачекати прибуття поліції та встановлення всіх обставин події він зник в невідомому напрямку. Ідентифікувавши автомобіль і дочекавшись цього чоловіка, нами була здійснена спроба перешкодити подальшому руху авто, однак, продовживши рух і воно зникло у невідомому напрямку.

Про факт незаконних дій було повідомлено Бродівське відділення поліції Золочівського відділу поліції ГУНП у Львівській області. Поліція за викликом прибула оперативно (від часу повідомлення та до часу прибуття на місце виклику близько 25 хв.), однак під час розшукових заходів їм не вдалося виявити зловмисників.

Наразі тривають оперативно-розшукові роботи. Усі матеріали справи передані в поліцію, також повідомлено Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації, який виконує функції органу охорони культурної спадщини.
http://plisnesk.com.ua/?p=1158
Вернуться к началу
Профиль Профиль VIOLITY
Показать сообщения:   
Новая тема    Ответить       Список форумов Виолити - Антиквариат -> Заметки из прессы Часовой пояс: GMT + 2
Страница 1 из 1

 
Перейти:  
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете вкладывать файлы
Вы можете скачивать файлы