роз'яснення щодо правила "послеоплата"

 
Новая тема    Тема закрыта       Список форумов Виолити - Антиквариат -> Законодательство Украины
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Оценка поста:0
klaksa


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 01.01.1970
Сообщения: 3


СообщениеДобавлено: Fri Feb 08, 2019 22:40:29    Заголовок сообщения: роз'яснення щодо правила "послеоплата" Ответить с цитатой

Вітаю. Хочу прояснити деякі ключові моменти стосовно угод між контрагентами. Перш за все цікавить термін “послеоплата” (русск.), що застосовується на інтернет-ресурсі Віоліті. Правила Віоліті спрямовують продавця чітко його дотримуватись тільки тому, що контрагент-продавець має високий рейтинг. Але, як показала практика, не всі особи з високим рейтингом є порядними та доброзичливими. Дехто використовує правила у власних корисливих цілях та інтересах. Я не можу погодитись з ситуацією, коли продавець зобов’язаний передати товар покупцю без оплати та виконувати його вказівки та забаганки тільки тому, що покупець має високий рейтинг та чекати після цього – чи заплатить покупець, чи ні. Прошу мені пояснити – яке юридичне підгрунтя в рамках діючого законодавства має встановлене Віоліті правило “послеоплата” (русск.).
Дякую всім хто відгукнеться.
З повагою.
Вернуться к началу
Профиль Профиль VIOLITY
de237


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 06.03.2015
Сообщения: 1523


СообщениеДобавлено: Sat Feb 09, 2019 08:01:27    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Вітаю!
klaksa писал(а):
Я не можу погодитись з ситуацією,

..не можете?...ну так хто ж вас тут тримає?...є інші площадки,може там правила під Вас написані!...
З повагою,Володимир.
Вернуться к началу
Профиль Профиль VIOLITY
klaksa


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 01.01.1970
Сообщения: 3


СообщениеДобавлено: Sat Feb 09, 2019 19:02:46    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Дякую.
Шановний, якщо ви важаєте свою репліку відповіддю, то мені залишається тільки поспівчувати вам і водночас привітати з позачерговою промоцією літературного блазня.
Відповідаю особисто для вас: я не шукаю персональних площадок з персональними правилами персонально для себе.
Прошу уважно читати - яке пояснення задоволнить моє питання.
З повагою.
Вернуться к началу
Профиль Профиль VIOLITY
natol


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 20.03.2016
Сообщения: 3


СообщениеДобавлено: Wed Feb 13, 2019 13:46:55    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Здравствуйте. К сожалению, имею неприятный опыт общения с покупателем, имеющим привилегию на ПОСЛЕОПЛАТУ. При обсуждении условий продажи столкнулся с нескрываемым хамством. Поэтому решил изучить в русле действующего законодательства права продавца и покупателя.
Далее – по букве закона:
1. Відповідно до Міжнародної Конвенції ООН, відносини між громадянами як резидентами, так і нерезидентами, регулюються законодавчими актами тієї держави, на території якої ці відносини відбуваються. Таким чином, якщо товар, що продається, знаходиться на території України, відносини між сторонами договору, якими є продавець та покупець цього товару, регулюються в першу чергу Цивільним Кодексом України.
2. Згідно до ст.655 ЦКУ, зобов’язання однієї сторони (продавця) передати товар у власність другій стороні (покупцю), є договором купівлі-продажу.
3. Купівлю-продаж на аукціонах регулює п.4 ст.656 ЦКУ, згідно якої НА АУКЦІОНАХ ЗАСТОСОВУЮТЬСЯ ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ПРО КУПІВЛЮ-ПРОДАЖ.Таким чином, організатори аукціону не можуть обмежувати права сторін, визначені Цивільним Кодексом України.
4. Відповідно до ст.627 ЦКУ, “СТОРОНИ Є ВІЛЬНИМИ в укладенні договору, виборі контрагента та ВИЗНАЧЕННІ УМОВ ДОГОВОРУ”. Таким чином, виставляючи на інтернет-аукціоні товар на продаж, продавець має право зазначити свої умови продажу цього товару, а покупець, здійснивши дії, направлені на придбання цього товару, дає згоду на визначені продавцем умови.
5. Згідно ст.ст.663 та 530 ЦКУ, продавець зобов’язаний передати товар покупцеві не пізніше, ніж в семиденний строк, якщо інше не встановлено договором. Моментом виконання цього обов’язку вважається, відповідно до п.2 ст.664 ЦКУ, здача товару перевізникові (якщо немає інших домовленостей).
6. Покупець зобов’язаний прийняти товар та вчинити дії, необхідні для одержання товару (ст.689 ЦКУ) та оплатити товар за ціною, встановленою у договорі купівлі-продажу (п.1 ст.691 ЦКУ).
7. Оплата товару покупцем можлива в декілька способів: це може бути попередня оплата товару, тобто до його прийняття (ст.693 ЦКУ) або оплата товару після його прийняття (ст.692 ЦКУ). Якщо покупець отримав товар у перевізника, вважається, що він прийняв товар. Після прийняття товару, В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД РАНІШЕ ОЗНАЧЕНИХ УМОВ ДОГОВОРУ КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ, можлива післяплата, в перекладі на російську мову – наложенный платеж, або, якщо є певна домовленість, оплата через деякий час після отримання товару (російською – постоплата).
8. Таким чином, враховуючи положення статей ЦКУ, продавець має право самостійно визначати умови купівлі-продажу товару. І якщо між продавцем та покупцем не існувало попередньої домовленості про оплату ціни товару через деякий час після прийняття його покупцем (російською мовою – постоплата), вимога покупця такої оплати є нікчемною, рівнозначною відмові від оплати. Відповідно до п.4 ст.692 ЦКУ, “якщо покупець відмовився прийняти та оплатити товар, продавець має право за своїм вибором вимагати оплати товару або відмовитися від договору купівлі-продажу”.
Вернуться к началу
Профиль Профиль VIOLITY
klaksa


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 01.01.1970
Сообщения: 3


СообщениеДобавлено: Wed Feb 13, 2019 21:59:26    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Дякую natol за змістовне роз’яснення щодо заданого мною питання.
З повагою!
Вернуться к началу
Профиль Профиль VIOLITY
natol


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 20.03.2016
Сообщения: 3


СообщениеДобавлено: Wed Feb 13, 2019 22:02:04    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Всем хорошего дня!!!
Вернуться к началу
Профиль Профиль VIOLITY
Danilko


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 08.08.2016
Сообщения: 293


СообщениеДобавлено: Thu Apr 11, 2019 19:16:16    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Шановні Учасники Аукціону!

Дійсно, частина 1 Статті 627 ЦКУ наголошує свободу Договору, зокрема: «відповідно до статті 6 цього Кодексу сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.»

Згідно із наведеною у статті 7 ЦКУ дефініцією, - цивільні відносини можуть регулюватися звичаєм, зокрема звичаєм ділового обороту. Звичаєм є правило поведінки, яке не встановлене актами цивільного законодавства, але є усталеним у певній сфері цивільних відносин. Звичай може бути зафіксований у відповідному документі.

Саме у розглянутому випадку, не встановлені актами цивільного законодавства правила поведінки учасників Аукціону при виставлянні лотів на продаж, укладанні та виконанні укладених за допомогою програмно-апаратного комплексу Аукціону Віоліті договорів максимально конкретизовані, уніфіковані та зафіксовані у Правилах Аукціону, які є обов’язковими для особи, яка вдається до застосування функціоналу Аукціону із метою укладання та виконання договорів купівлі-продажу – Учасника Аукціону.

Виходячи із вищенаведеного, а також враховуючи на ніяким чином не обмежену можливість фізичних осіб визначати будь-які свої умови продажу чи купівлі товару, реалізувати чи придбати відповідні предмети на загальних вимогах цивільного законодавства поза використанням програмно-апаратного комплексу та функціоналу Аукціону Віоліті, - висновок, щодо “обмеження організаторами Аукціону прав сторін, визначених Цивільним Кодексом України” є особистою думкою користувача Natol (особи, яка писала коментар), яка не ґрунтується на нормі закону.
Вернуться к началу
Профиль Профиль VIOLITY


Danilko


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 08.08.2016
Сообщения: 293


СообщениеДобавлено: Thu Apr 11, 2019 19:21:07    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Одночасно звертаю увагу, що пунктом 7. “Правила оплати лотів” Правил надано визначення терміну “Післяоплата” саме як сплата на реквізити/розрахунковий рахунок, зазначені Продавцем лоту, після отримання лоту Покупцем з урахуванням строків, визначених у пункті ІІ.2. Правил (“Покупцеві для оплати придбаного лоту надається не більше 72-х годин (3-х діб) з моменту отримання реквізитів, або (за умови післяоплати або накладеного платежу) з моменту надходження лоту на поштове відділення покупця”, - цитата). При цьому і Післяоплата, і накладений платіж за своєю суттю є різновидами оплати товару після його прийняття (стаття 692 ЦКУ)
Вернуться к началу
Профиль Профиль VIOLITY
Показать сообщения:   
Новая тема    Тема закрыта       Список форумов Виолити - Антиквариат -> Законодательство Украины Часовой пояс: GMT + 2
Страница 1 из 1

 
Перейти:  
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете вкладывать файлы
Вы можете скачивать файлы