квазар арм

На страницу Пред.  1, 2, 3 ... , 24, 25, 26  След.  
Новая тема    Ответить       Список форумов Виолити - Антиквариат -> Все о металлоискателях
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Оценка поста:+17
Razielle


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 24.01.2018
Сообщения: 5577


СообщениеДобавлено: Tue Jul 23, 2019 23:40:44    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Просто датчик, це майже "магія", там треба все якісно робити...ну це так, на майбутнє
Думаю для вашого ще не все втрачено, але провід би якісний поставити.
За акуми я вам вже написав, 4$/шт це найдешевша ціна нормальних, нових акумів, все інше - гроші на вітер.
Навряд чи проблема в акумах, в квазарі стабілізатори стоять на 5В, а в вас квазар вирубиться при напрузі на акумах в ~5.6В, тому на роботу не повинно впливати (лише на час роботи) це ж мд, а не шуруповерт, тут споживання в районі ~200мА/г.
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
рядовой раян


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 12.07.2013
Сообщения: 1355


СообщениеДобавлено: Wed Jul 24, 2019 05:32:26    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

у мене була проблема з приводу акумів копаю не квазаром, але зарядне може не дозаряджати до кінця акуми звідце проблема, до акумів треба щей хороше зарядне який сенс купувати нормальні якісні акуми коли погане зарядне? заряджаю я акималятори надлобним шахтарським фонариком які всюди йе у продажі і мають нормальну якість. у зарядці також може бути проблема недозаряджайе икамулятори може?
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
ixtiandr


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 27.02.2015
Сообщения: 2093


СообщениеДобавлено: Wed Jul 24, 2019 06:32:06    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

рядовой раян писал(а):
недозаряджайе икамулятори може?

Я не раз перевіряв тестером ,мені ж треба виставити в меню фактичний вольтаж.
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
ixtiandr


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 27.02.2015
Сообщения: 2093


СообщениеДобавлено: Wed Jul 24, 2019 07:44:50    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Razielle писал(а):
але провід би якісний поставити.

І що моєму проводу хибує))) Все зроблено по феншую)) Те що бачив в продажі в інтернеті погірше ,в мене все в екранах(4 провода) Ще й загальний на всіх хотів натянути ,не вийшло ,інша пара в силу обставин ,товстіша получилась.
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
Razielle


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 24.01.2018
Сообщения: 5577


СообщениеДобавлено: Wed Jul 24, 2019 09:35:19    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Фактичний вольтаж, при повних банках треба виставляти 7.4В (3.7В на банку, бо тестер вам показує 4.2В коли нема навантаження).
По феншую, це б мали бути 2 пари проводів (ще краще вита пара, "скрутка"), кожна в своєму екрані (екрани не повинні торкатись один одного), все. Все інше то треба експерементувати, а забагато екранів, це додаткова паразитна ємність бла бла бла (курс радіотехніки)...
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
ixtiandr


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 27.02.2015
Сообщения: 2093


СообщениеДобавлено: Wed Jul 24, 2019 09:54:51    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Razielle писал(а):
екрани не повинні торкатись один одного

В мене до цього був такий кабель ,я і від цього відштовхувався.В цім кабелі провода були екрановані банальним обмотуванням .І не факт що обмотка на якомусь з відрізків провода ,не сповзла .В мене екран навхрест ,надійніше.
За пояснення подякував ,про виті пари, але для мене це темний ліс .Я дуже далекий від електрики,уже давно.))



23.jpg
 Описание:
 Размер файла:  278.44 KB

23.jpg


Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
ixtiandr


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 27.02.2015
Сообщения: 2093


СообщениеДобавлено: Wed Jul 24, 2019 10:00:30    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Всі екрани з чотирьох проводів всерівно підпаюются разом до однієї ніжки штекера. Чому по Вашому екрани не повинні торкатись в кабелі?
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
Razielle


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 24.01.2018
Сообщения: 5577


СообщениеДобавлено: Wed Jul 24, 2019 13:20:37    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Тому що екран повинен з'єднуватись в одній точці, в даному випадку це роз'єм, який ви втикаєте в блок. Інші кінці екрану мають "висіти в повітрі", щоб не утворити замкнутий контур, а якщо вони торкатимуться, для прикладу біля датчика (протилежний кінець проводу від роз'єму) це і буде замкнутий контур, який буде давати глюки в роботі.
Тобто в вас 4 проводи, кожен в свому екрані? Якщо так, то скоріше всього звідси і проблема.
Як найпростіший варіант, вбийте в гугл: 2-CY 4x0.25
Там зразу і схеми підключення є, правда метр ~60грн (+доставка), але це дешевше ніж новий датчик чи ложняки через кожну ямку
П.С. по кабелю що був, то сучасні проводи мають спіральний екран (тобто обмотані мідним проводом по спіралі, а колись були плетені "сіткою"), все йде на здешевлення продукції.
Багато хто пише, що можна обійтись кабелем з самим тільки загальним екраном, але думаю баланс буде плавати при згинанні кабелю (відповідно при намотці на штангу мд буде змінюватись), не пробував, бо мені легше купити/зробити кабель, аніж експериментувати.
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
ixtiandr


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 27.02.2015
Сообщения: 2093


СообщениеДобавлено: Wed Jul 24, 2019 16:39:23    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

))))Razielle доброго дня.Як я вже казав, я мало розумію в електриці.
Я тупо все повторював по аналогу попереднього кабеля.
Якщо екран ні в одному проводі не ізольований,то як не крути ,починаючи з вихода з датчика всі екрани чотирьох проводів торкаються один одного і впаяні в один вихід.Тому сліпо так і я вчудив.
І кабель я Ваш бачив,але мені не сподобався металічний екран( треба ще вміти цого припаяти)
І саме головне ,навіть якби я купив цей кабель ,я просто б не зміг його правильно розвести .Так як не знаю який провід до якого кінця обмотки треба припаяти ,(хоч і схеми бачив)
Ще трохи підчитав про екранування внизу із цієї теми. Тому так і поступив.

https://forum.violity.com/viewtopic.php?t=735632&postdays=0&postorder=asc&start=0
Ще б хотілось почути думку den1029, знаю що він шарить в Квазарах (памятаю )))
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
Razielle


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 24.01.2018
Сообщения: 5577


СообщениеДобавлено: Wed Jul 24, 2019 18:09:38    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Не зрозумів, про металічний екран...де ви такий бачили?
Не все "металічне", те що білого кольору, то ж мідь покрита
Ну тоді вам залишається хіба дати комусь, хто розуміється, хай пошаманить.
Нічого складного там нема:
1 пара - ТХ (генеруюча котушка), може бути без екрану, але я до її екрану під'єдную графітовий екран датчика;
2 пара - RX (приймаюча котушка), ця має бути екранованою (в найгіршому випадку 1 провід в екрані, де екран буде мінусом, а провід - сигнальним +);
І 1 провід - графітовий екран, якщо не підключили його до екрану ТХ.
В штекері екрани з'єднуєте між собою (єдина точка дотику екранів)



kabel-dlja-katushki-800x800.jpg
 Описание:
+/- вам не потрібно
 Размер файла:  42.26 KB

kabel-dlja-katushki-800x800.jpg


Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
ixtiandr


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 27.02.2015
Сообщения: 2093


СообщениеДобавлено: Wed Jul 24, 2019 21:36:46    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Razielle писал(а):
Ну тоді вам залишається хіба дати комусь, хто розуміється, хай пошаманить.

Навіть якби знайшов таку людину ,не думаю що він візьметься .
А тому що треба повність вскривати катушку ,аж до кінців обмоток,так як теперішні провода ,які виходять з катушки, всі без виключення екрановані.
Нема ніякого сенсу просто на виході з катушки впаюватисю.
Ще треба крім того вичислити які кінці до якої обмотки відносяться.
Думаю мороки не мало буде. Катушку з нуля простіше зробити ,а ніж з цією гратись,щоб по людськи перепаяти. З повагою.
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
Razielle


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 24.01.2018
Сообщения: 5577


СообщениеДобавлено: Wed Jul 24, 2019 21:54:24    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Ну з нуля є зовсім інші підводні камені, ще гірші за провід
Суто по продзвонці: RX тестером покаже опір, TX - якщо конденсатор в блоці, то покаже опір (~3 Ом), якщо в датчику, то ТХ не буде дзвонитись. Кінці не переплутали?
Ферит пробували відстроїти вручну, як я писав?
---
Ще раз про ваші провода, вони екранами з'єднані в датчику чи тільки в роз'ємі?
Може маєте ще фото?
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
ixtiandr


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 27.02.2015
Сообщения: 2093


СообщениеДобавлено: Wed Jul 24, 2019 22:10:09    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Razielle писал(а):
Кінці не переплутали?

Я все занотовував,навіть фотографував, так що навряд))
З ферітом якось пізніше,сьогодні займався ремонтом техніки.
На сьогодні це передніше,
з ферітом погратись не прблема,гірше буде якщо щось розтопилось на стику(( Скажу коли перевірю
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
ixtiandr


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 27.02.2015
Сообщения: 2093


СообщениеДобавлено: Thu Jul 25, 2019 13:04:32    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Доброго дня .Тільки що погрався з настройками.
Як на мене з-й сорт не брак. Добився ,шо апарат лед-ледь ,деколи попискує на феріт,але не явно ,рвано. Перевірив реакцію на метали,всі достатньо непогано лягають у свій сектор. Крейцер 1851 в більшості в 15 секторі тримається. Так що поки що курочити не буду- поля чекають.
Хоча як на мене прийдеться потім щось думати,бо мені здається (я точно не перевіряв) що він втратив пару сантиметрів чуйки по повітрі.
Може тому що провід я використав десь 0,35-0,5 мм,а може обмотка екрану забирає на себе більше вольтажу і не хватає сили на обмотки, є ще варіант ,шо не якісно запаяв два проводи.Памятаю довго з ними возився ,ніяк не міг припаяти .Може зашлакував контакти і як результат погана токопередача.
Такі думки покищо крутяться в голові На полі думаю з часом побачу,що до чого .
Та до зими думаю не буду більше експерементувати ні з перерепайкою цього кабеля ,або заміною на новий. Мені хватить,нема коли))
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
Razielle


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 24.01.2018
Сообщения: 5577


СообщениеДобавлено: Fri Jul 26, 2019 14:00:33    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Діаметр проводу ок, екран взагалі нічого "забирати" не може, бо він підключений до землі, а якщо була б неякісна пропайка, то взагалі б не працював датчик (або через раз).
Швидше всього поплив баланс, бо датчик зводився на іншому кабелі, можете виключити компенсатор і подивитись баланс, ідеал: 250+/-
Нормально працює до ~600
Якщо баланс більше 1000, то це і є причина чому впала чуйка.
Якщо все працює, то краще більше його не чіпати
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
ixtiandr


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 27.02.2015
Сообщения: 2093


СообщениеДобавлено: Fri Jul 26, 2019 14:52:54    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Дякую Razielle за поради .

Razielle писал(а):
подивитись баланс, ідеал: 250+/-

Я ж писав вище .Верхнє значення +-75. Нижнє менше 70-ти. Не бачив я на теперішнім кабелі значення більше 400-т
Razielle писал(а):
Якщо все працює, то краще більше його не чіпати

Сьогодні був в лісі(серйозний для нього іспит). Трошки нервово себе вів,але хріх плакати.Пару гільз побачив,значить фуричить. Під кінець 1\2 копійки вицепив 1913р. Так що можна покищо не кивати його.
Ще раз дякую Razielle за конструктивні підказки.
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
Razielle


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 24.01.2018
Сообщения: 5577


СообщениеДобавлено: Fri Jul 26, 2019 15:33:03    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

ixtiandr писал(а):
den1029 писал(а):
Не бывает аккумуляторов в типоразмере 18650 с емкостью 8800,это голимый китай

Доброго вечора den1029.Я не вкурсі що добре ,а що ні. Сказав ці більш менш ,я і взяв.Тепер ніби все китай,де не глянь.))

Razielle
Тільки що глянув який фактичний ток на катушці .Ніби ще краще ніж до аварії))) 78 верхнє значення +-70 нижнє

Ви писали про струм, то я й спитав, який баланс.
Струм на котушці - це струм ТХ (показується там, де частота ТХ)
Баланс - це вже показник передачі сигналу з ТХ в РХ.
Спробуйте глянути баланс при перегрузі (наприклад сперти датчик до металевого відра), мало б бути ~1800 і вище.
Може то в вас прошивка стара і так показує (майже ніхто не зводить датчики нижче 200, бо при змінах температури баланс пливе і тоді може перейти в мінус).
Та нема за що, сам довго все вичитував, поки вдало зробив датчик (перші 2 на смітник, а нормальним вийшов аж 4)
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
ixtiandr


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 27.02.2015
Сообщения: 2093


СообщениеДобавлено: Fri Jul 26, 2019 20:55:35    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Razielle ось звідси ці цифри - "No compensator"
Коли я його отримав , то якесь з двуж значень взагалі в мінусі було
Завтра зроблу як кажете. Може його до чугунної плити (40 на 40) наблизити?
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
Razielle


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 24.01.2018
Сообщения: 5577


СообщениеДобавлено: Fri Jul 26, 2019 21:59:43    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Можна і так, про відро - то я образно
Я вже зараз не згадаю, як там по феншую, але там обидва значення мають прямувати в одну і ту ж сторону (в автора, це вправо шкали, відповідно баланс і кут в плюсах), а на практиці - датчик можна звести і вправо, і вліво, і в різні сторони.
Це впливатиме на дискримінацію металів, ну і можливо в якійсь мірі на "чуйку". Як будете проводити тести, зробіть 2 фото цих значень балансу (над землею і в притул до великої залізяки) от і подивимось, що там нашаманили.
П.С. недобросовісні "виробники" саморобних датчиків зводять їх абияк, а потім "підганяють" куском металу або фериту (що не є по феншую, але на практиці краще ніж зіпсутий датчик, та й наче працює).
Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе


ixtiandr


Оффлайн
   

Зарегистрирован: 27.02.2015
Сообщения: 2093


СообщениеДобавлено: Sat Jul 27, 2019 17:06:16    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Razielle Я ж кажу , апарат бІльш менш фуричить (хоч І від Деловери), курочити поки що не збираюсь. Його нервовісь мені здається можна пояснити .Він не отримує стільки току ,скільки йому треба .Приблизно така ж ситуація була ,коли в нім стояв перетворювач.
Причини я бачу дві ,або акуми не здатні стільки дати сили току(видихлись) ,або десь втрати,поганий контакт на магістралі (холдер-бокс, кнопка включення , штекир живлення...)
Фото які забажали



40.jpg
 Описание:
КАТУШКА МАЙЖЕ НА ЗЕМЛІ
 Размер файла:  368.89 KB

40.jpg



41.jpg
 Описание:
КАТУШКА МАЙЖЕ НА ПЛИТІ
 Размер файла:  391.25 KB

41.jpg



42.jpg
 Описание:
катушка 20 см від плити
 Размер файла:  321.91 KB

42.jpg


Вернуться к началу
Профиль Профиль на аукционе
Показать сообщения:   
Новая тема    Ответить       Список форумов Виолити - Антиквариат -> Все о металлоискателях Часовой пояс: GMT + 2
На страницу Пред.  1, 2, 3 ... , 24, 25, 26  След.
Страница 25 из 26

 
Перейти:  
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете вкладывать файлы
Вы можете скачивать файлы